“Δυνατοί στην επίθεση”

Villafane Nicolas2Η επίθεση είναι το δυνατό σημείο της Επισκοπής κατά τον Νίκολας Βιγιαφάνε.

Στην ιστοσελίδα της Επισκοπής μίλησε ο Νίκολας Βιγιαφάνε και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ανήκει στην ομάδα του Ρεθύμνου, την οποία νιώθει σαν οικογένειά του, όπως είπε.Ο Αργεντινός μέσος υπογράμμισε πως οι Κρητικοί είναι πολύ καλοί επιθετικά, ενώ σημείωσε πως πρέπει να λειτουργούν όλοι ως ένα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη φετινή Football League «πραγματική μάχη».Σε άλλο σημείο, συνέστησε υπομονή μιας και η ομάδα είναι νέα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις Βιγιαφάνε:

«Είμαι πολύ καλά εδώ! Μ’ αρέσει που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, μ’ αρέσουν οι τύποι που βρίσκονται γύρω απ’ αυτή, μ’ αρέσει που συνεργάζομαι με αυτούς τους συμπαίκτες και αυτούς τους προπονητές, τον κ. Κώστα (Ανυφαντάκη), τον κ. Τάκη (Διακάκη), τον κ. Απόστολο (Λεκίδη) κ.α. Τους ευχαριστώ όλους που με βοηθούν. Είναι πολύ σημαντικό όταν έρχομαι από το εξωτερικό και βρίσκομαι σ’ έναν χώρο να μπορώ να τον νιώθω σαν να είναι η οικογένειά μου».

- Νίκολας, η προετοιμασία διήρκησε πολύ καιρό. Ποια θεωρείς τα προτερήματα και ποια τα μειονεκτήματα της ομάδας;
«Συνεργάζομαι με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα. Έχουμε πολύ καλή επαφή όλοι μας. Παίζουμε καλά, χρειαζόμαστε όμως λίγη εμπειρία. Είναι κάτι που μας λείπει, αλλά ξέρω ότι με τον καιρό θα το φτιάξουμε.  Όσο για τα δυνατά μας σημεία, νομίζω ότι επιθετικά είμαστε πολύ καλοί, πολύ γρήγοροι αλλά στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχεις το μυαλό σου στο πού είναι η μπάλα και πού είναι η ομάδα. Δουλέψαμε και δουλεύουμε το τρανσίσιον και θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό βαθμό, ικανοποιητικοί».

- Πέρυσι είχες μια πρώτη εμπειρία αγωνιζόμενος στο Πρωτάθλημα. Ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό βάσει και του ιδιαίτερου ανταγωνισμού που υπάρχει;
«Μίλησα ήδη με φίλους από άλλες ομάδες. Διαπιστώσαμε ότι όλες οι ομάδες, έχουν το ίδιο επίπεδο. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και πολύ δύσκολο. Ίσως η ΑΕΚ, λόγω ονόματος αλλά και λόγω ρόστερ να βρίσκεται πιο ψηλά. Για όλους τους υπόλοιπους θα είναι μια πραγματική μάχη έτσι όπως είναι το φετινό Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο χρόνος είναι πολύ μακρύς σ’ αυτή τη σεζόν. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή και φυσικά να είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμοι. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να λειτουργούμε όλοι σαν ‘ένα’».

- Την Κυριακή ξεκινάει το Πρωτάθλημα και ο αντίπαλος ακούει στο όνομα «Αχαρναϊκός». Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσετε με νίκη;
«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αν όμως δεν τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε νέα ομάδα και πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο στα καλά και στα δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή. Η επιτυχία είναι κάτι που κατακτιέται σιγά – σιγά».

flnews.gr