Κάρολ: «Επιθετικός προπονητής ο Ζαρντίμ»

carol_zardimΩς έναν επιθετικό προπονητή με τη δική του φιλοσοφία χαρακτήρισε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ο Ρόι Κάρολ, μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις έως τώρα προπονήσεις των νταμπλούχων Ελλάδος και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην έναρξη της νέας σεζόν. Αναλυτικά ο Κάρολ δήλωσε:

Για την έως τώρα προετοιμασία του Ολυμπιακού: «Ήταν δέκα δύσκολες ημέρες. Κάναμε κάποιες σκληρές προπονήσεις αυτές τις τελευταίες δέκα ημέρες. Το σημαντικό σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας είναι να καταφέρουμε να δουλέψουμε καλά στη φυσική κατάσταση ενόψει της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει για εμάς. Για τους Ρώσους τα πράγματα ήταν λίγο πιο διαφορετικά γιατί ξεκινούν το πρωτάθλημα σε μία εβδομάδα. Εμείς θέλαμε να εστιάσουμε περισσότερο εκεί και να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση».

Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, πολλοί νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Πόσο γρήγορα μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ομάδας;
«Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με την περσινή ομάδα. Είναι πολύ διαφορετική, έχει έρθει και καινούργιο τεχνικό επιτελείο, γι’ αυτό κάνουμε και αυτή την προετοιμασία το καλοκαίρι, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής και στα δύο παιχνίδια τα οποία παίξαμε αλλά δεν μπορείς μέσα σε αυτό το διάστημα να δεις σημαντικά πράγματα. Θα έρθουν και τα φιλικά στην Πορτογαλία, θα δουλέψουμε και εκεί και αυτός είναι ο σκοπός, να δέσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ποιες είναι οι ομοιότητες του Λεονάρντο Ζαρντίμ με τον προκάτοχο του, Ερνέστο Βαλβέρδε;
«Σίγουρα ο κάθε προπονητής έχει διαφορετικές ιδέες και προσπαθεί να τις βγάλει μέσα από τις προπονήσεις. Και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δύο προπονητές που παίζουν επιθετικά. Το έχουν αυτό οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί. Σίγουρα όλοι ανυπομονούμε για την καινούργια σεζόν. Όσο καιρό τον έχω δει εγώ στην ομάδα τώρα που μας προπονεί, έχει κάποιες πολύ καλές και καινούργιες ιδέες και περιμένουμε πως και πως για να ξεκινήσει η νέα σεζόν και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπάλας Μέγιερι σχετικά με την θέση του βασικού γκολκίπερ;
«Μακάρι να υπήρχαν δύο θέσεις τερματοφυλάκων στην ομάδα, αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο μία. Πάντα η θέση του τερματοφύλακα είναι μια δύσκολη θέση. Υπάρχει και ο Γιαννιώτης, ο οποίος είναι μόλις 19 ετών και δουλεύει πολύ σκληρά. Το σημαντικό για έναν τερματοφύλακα, επειδή πάντοτε ξεκινάς από το μηδέν, είναι να είσαι πάντα σε top φόρμα για να διεκδικήσεις τη θέση βασικού».

novasports.gr